2013. szeptember 5., csütörtök

Őszi must have // Őszi trendek (2013)

Amikor közelgett az ősz, de igazából már tavasszal sem gondoltam úgy hogy bármi is hangsúlyos lenne idén ősszel. Most itt az ősz és túl sokat nem változott a véleményem.
Amikor meghatározták azt a bizonyos zöldet, mint az év színét már tudtam, hogy nem fog bejönni. Vagy legalábbis nem annyira mint szeretnék és így is lett. Jöhet a zöld, de inkább a kék dominál jelenleg.

A trendekkel is hasonló volt a helyzet. Ami tavaly jó volt az idén is jó lesz, ettől ne féljen senki. Az előrejelzések is elég vegyesek voltak. Amennyi divatház, annyi trend. És mi született ebből a káoszból?
Egy talán még nagyobb káosz. Ebben a pillanatban azonban beléptek a fashion editorok és azt mondták itt a vége. Legyen rend és legyen pár követhető irány! Vagy ezt inkább maga a divat világ vetette ki magából, és maga a divat is igényelte a kreatív káoszban az iránymutatást és a rendet?!
Akár így akár úgy, pár trend életben maradt vagy inkább kiemelkedett. Ezeket mutatom be a következőkben többségében Magyarországon is kapható termékekkel.

táska (1) // ing (2) // kabát (3) // cipő (4) // sál (5) // szoknya (6) // szoknya (7)


1, Táska
Ohh igen, amit a képen láthattok az egy Chanel Boy táska. Imádom! Ehhez nem is férhet kétség, az idei ősz egyik meghatározó darabja épp úgy ahogy a merev falú táskák. (Ha értitek mire gondolok.) A link, melyet hozzá rendeltem viszont egy Pull&Bear táskához vezet, mely jó alternatívája lehet stílusban.
A metál (amit én elég nehezen fogadtam el) ősszel teljesedik majd be, szóval jöhet minden ami metál fényű.

2, Kockák
Hogy ez az irány honnan tőrt magánat utat rejtély, de tény, hogy időnként előbukkan és most ismét itt van. Ha egy kockás inget vesztek akkor még sokáig jó szolgálatot fog tenni, akárcsak a képen látható Zara darab.

3, Szürke
Ez viszont várható volt. Elleptek mindent a szürke darabok. A szín jól kombinálható és sokaknak áll jól, így érdemes rá beruházni. A képen látható Mango kabát pedig kifejezetten egy meleg és kényelmes darab.

4, Csizma
Bokacsizmák sarokkal. Tavaly is nagy divat volt és ha lehet fokozni akkor ez idén megtörtént. A képen egy H&M csizma látható. Tavaly is beszereztem egy hasonlót és szerintem idén sem hagyom ki, hiszen kényelmesek és divatosak is egyszerre.

5,6 Szőrme, Bőr
Vissza a természetes anyagokhoz. Az idei év egy fő iránya minden ami természetes. Ami az őszi trend szempontjából érdekes az a szőrme és a bőr.
Bár még túl sok meleg sál nincs a boltokban, azonban a Tesco (F&F) kínálatában máris találhatunk műszőrme sálakat.
Bőr szoknyát pedig szinte minden üzletben fogunk találni.

7, Szoknyák és pasztell pink
2013 őszén a szoknyáknak is nagy jelentőségük van, úgyhogy elő velük, ha nincs akkor pedig ideje beszerezni 1-2-t. A legjobb (ha követni szeretnénk a divatot) ha térdig érőt vagy térd alattit választunk berakással.
Ha pedig két irányt is egyesíteni szeretnénk akkor a legjobb választás egy pasztell pink szoknya. Egy ideje mellőzött volt ez a szín, így várható volt hogy visszatér.


Őszre fel!

Nektek tetszik valamelyik új trend?

4 megjegyzés:

  1. Nálam a kockás és a szürke állandóan divatban van :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem régen volt kockás ingem, akkor nagyon szerettem. A szürke pedig nálam is örök. :)

      Törlés
    2. Nálam is :-) Ma tetőtől talpig szürkében vagyok, kockás blúzom pedig egy van, de nem az igazi, szeretnék majd egy másikat.

      Törlés
    3. Idén biztos lesz miből válogatni! :)

      Törlés