2012. szeptember 27., csütörtök

Düsseldorf Fashion - avagy mi a divat Düsseldorf utcáin

Sziasztok!

Most értem haza egy hosszú útról, aminek nagy részét Düsseldorfban töltöttem.
Mondhatom, hogy szinte minden nap kint voltam, az egész várost bebarangoltam és természetesen a "Kö" többszöri végigsétálását sem hagyhattam ki. (Kö=Königsallee. A Königsallee – vagy ahogy a város lakói hívják: Kö – Düsseldorf híres bevásárló utcája, a város egyféle „védjegye”. Az két oldalán a bankok és áruházak, elegáns divatszalonok és ékszerészek sora a Rajna menti luxusvilág szimbólumává vált.) Így mondhatom, hogy alaposan megfigyeltem hogyan is öltözködnek ott, milyen ott a "divat".

Amíg itthon tombolt a meleg és 28 fok volt árnyékban, addig ott jó ha 23 volt, az már nagy meleget jelentett. De szerencsére (vagy nem, kitudja) elég változatos volt az időjárás ahhoz, hogy mind a rövidnadrágos, szoknyás, mind pedig a pulcsis, kabátos, sálas, idő stílusait végignézhessem.

Kezdjük is a melegebbel.
Alapvetően a hölgyek öltözködését figyeltem meg (sorry a fiúknak). Főként szoknyát, ruhát hordanak. Természetesen vannak nadrágosok is, de inkább a szoknya a "menő".
Annyit azonban a férfiaknak is megjegyeznék, hogy alapvetően elmondható, hogy divatosabbak általában, mint itthon. (Sokkal!)
Nadrág szempontjából pl a felhajtott szárú volt általános.

Sokan bicajoznak, szoknyában is!

Hűvösebb idő.
Itt már azért a nadrág hódított. De itt is divatosan rohangáltak (vagyis nem, mert elég kényelmes tempóban haladt mindenki).

Volt azonban pár igen feltűnő részlet! TÁSKA, CIPŐ

Nem készítettem statisztikát, de a nők kb 60%-a ugyanolyan táskát hordott. Ugyanolyan fazont. (Az első gondolatom az volt, hogy ingyen osztogatták ezt a táskát, hogy mindenkinél azt látok.)

A táska pedig nem más, mint Longchamp bag! A méret és a szín változó volt, a stílus ugyanaz.

Cipők terén sportcipőt alig láttam, de magassarkút is. Mert azért valljuk be, nálunk boldog boldogtalan képes abban mászkálni az utcán, pedig magassarkúban nem egyszerű megtenni hosszú távokat. De Düsseldorfban a balerina volt az általános, szinte mindenkin az volt. Legtöbb esetben fekete, de sokszor a ruha színéhez igazodó.
Hirtelen ennyi jutott szembe, remélem nem hagytam ki semmit! :)

4 megjegyzés: