2013. június 12., szerda

Itt az "esküvőszezon". Mit vegyünk fel?

Bár az időjárás most nem a legnaposabb az esküvői szezon ettől nem áll meg. (Főleg, hogy előre meg kell mindent tervezni, az időjárás, pedig mint tudjuk, kiszámíthatatlan.)
Hétvégén vendégként hivatalos voltam egy esküvőre és bár már előre tudtam mit veszek fel ez mégis mindig kérdés az ilyen alkalmak előtt számomra.

Számos esküvőn voltam már, mondhatni rutinos vagyok, akkor mégis miért akkora fejtörés az öltözet?!
Egyrészről szeretem követni a divatot. :) Ugye... Másrészről fontos az is, hogy milyen az adott esküvő, a vendégsereg, van e tematika, stb. Szóval nem árt előre tervezni. A mostani esküvő ráadásul 2 napos volt... na igen, no komment.

Szóval hogyha esküvőre készültök ti is, mint vendégek, érdemes előre tájékozódni. (nem fontossági sorrendben)
  • tematikus e az esküvő - ugye egyértemű..., ha megvan a téma ahhoz kell (illik) igazodni
  • milyen a násznép - miket szoktak hordani, nyilván itt jórészt csak tippelni tudunk, túlöltözni lehet, de ha alul sikerül elképzelhető, hogy kellemetlenül fogjuk magunkat érezni
  • mennyit kell "rohanni", mozogni - szoros ruha, magassarkú cipő, stb.
  • mennyit akarunk táncolni - pörgös szoknya, rövid szoknya, nem ragozom
  • hol lesz - homok, vízpart, fű, beton, kavics, benti helység - voltam már "érdekes" helyszínen
  • milyen lesz a fogadás - pl állófogadás
Miután mindent szépen végiggondoltunk jöhet a tervezés. Innentől már csak az ízlés szabhat határt.
Bár sokan még máshogy látják, véleményem szerint már nincsenek kőbe vésett alaptörtvények, ami az esküvői ruházatot illeti.
Ha divatos szeretnél lenni és nem sablonformát hozni, akkor csak bátran! Persze (ha csak nem ez a téma) ne farmer-póló legyen a "wedding dress", azért adjuk meg a tiszteletet. Inkább formákkal, színekkel, mintákkal, anyagokkal, kiegészítőkkel variálj.
Illetve ha a ruhánk fedetlen vállakat enged láttatni és templomi szertartás is lesz, akkor pl egy stóla nem árt.

A fő szempont számomra ruhaválasztáskor a kényelem, kiváltképp ha délelőtt kezdődik a mulatozás. Váltócipőt is mindig viszek magammal, kisebb sarokkal. Csak így tudom átvészelni az egész napos menetelést, bulizást. Bár mondhatnám, hogy sminknél is ilyen egyszerű a dolog, de a kis clutch amit magammal viszek még a legnagyobb jóindulattal sem bírna befogadni egy rúzson kívül többet, illetve kitömni sem szeretném. Szóval marad az atombiztos alapozás és a reménykedés, hogy amikor következőnek tükörbe nézek nem Edvard Munch The Scream-je (Skrik) lesz a következő gondolatom.

Kicsit szemléletesebben, akkor mit is vegyünk fel?!

Ruhák esküvőre
dresses for wedding
Igyekeztem kategorizálni a ruhákat.
Modern, hagyományostól eltérő formák, minták, anyagok. Nem kell félni a másságtól!
Virágos, tavasszal/nyáron örök sláger és ez így is van jól, hiszen mikor máskor vegyünk fel ilyet ha nem amikor itt a virágszezon!
Hagyományos, mint látszik is, minden olyan ruha, ami, ha arra gondolunk, hogy esküvő, megjelenik előttünk.

Végül pedig a kedvencem, az a mesés kék darab, szívem szerint ebben mentem volna most is, ha lett volna ilyenem, csodás!

Attól, hogy a menyasszonyt/arát túlragyogjuk nem kell félni, hiszen ilyenkor minden szempár rászegeződik. Szóval csak bátran!


Ti mit vennétek fel / szoktatok felvenni esküvőre?


2 megjegyzés: