2011. május 17., kedd

Filmforgatási helyszínek

A mai napon ismét egy remek cikkre bukkantam, mely filmforgatási helyszíneket mutat be, illetve ezek turisztikai jelentőségét.

ÍME!!!!

1. Twister
Szeretnél tornádóra vadászni? Akkor az egyesült államokbeli Oklahoma City a te városod. A Silver Lining Tours fantázianevű kiránduláson valódi viharokra leshetsz, ha szerencsés vagy, le is fényképezhetsz egy hurrikánt vagy más égi háborút. Az utazás persze nem teljesen veszélytelen, hiszen a természet erői kiszámíthatatlanok, de a szervezők minden tőlük telhetőt megtesznek ügyfeleik biztonságáért. A 10 napos túra 300 dollárba, a 6 napos 200 dollárba kerül - persze Oklahomáig magadnak kell megszervezned az utazást.
http://stormchase.net

2. Angyalok és démonok

Ha szereted Dan Brown könyveit és a filmfeldolgozásokat is láttad, akkor egy rendhagyó római utazásra csábítunk. Az Angyalok és démonok című filmet Tom Hanks főszereplésével Olaszország csodás fővárosában forgatták 2008-ban. Az Illuminati-Tour egy négyórás kirándulás az örök városban, a mozi legemlékezetesebb helyszínein. A túra Róma egyik leghíresebb teréről, a Piazza Popolóról indul és útba ejti a Pantheont illetve a vatikáni Szent Péter teret és a székesegyházat is.

www.angelsanddemons.it
3. Armageddon
Irány az űr! Egyszer az életben mindenki szeretne űrhajós lenni, vagy megmenteni a világot, mint Bruce Willis az Armageddonban. Ha te is bepillantanál az asztronauták életébe, akkor látogass el az egyesült államokbeli Cape Canaveralbe, a híres NASA-űrközpontba. A Kennedy Space Centerben egy kisebb vagyonért, 5800 euróért még a súlytalanság érzését is megtapasztalhatod, és részt vehetsz egy űrhajóskiképzésen.
Forrás: AFP
Ha szerencsés vagy, még egy űrrakéta kilövését is végignézheted a helyszínen - persze azért tisztes távolságból. Az Armageddon kalandjait a párizsi Disneylandben is átélheted, és még Miki egérrel is találkozhatsz.
www.photosmagiques.com

4. Gyűrűk ura

Tudod, hogy hol van Hobbitfalva? Megmásznád a Magányos Hegyet? Vonz Középfölde világa? Akkor irány Új-Zéland, ahol a Gyűrűk Urát forgatták éveken keresztül. A zöld szigeten mindent megtalálsz, ami a trilógiában tetszett, zöld réteket, sűrű erdőket, magas és havas hegyeket, vad folyókat, tavakat és tengereket, ráadásul mindezt Auckland közelében. De hobbitokra, tündékre és mágusokra ne számíts, hacsak nem túl élénk a fantáziád.
www.hobbitontours.com

5. Cápa

Kellemes fürdőváros, végeláthatatlan strand és hívogató óceán. De ne dőlj be a látszatnak! A víz alatt ezerfogú veszély leselkedik rád és a többi fürdőzőre, a rettegett, óriási fehér cápa. Steven Spielberg horrorját azonban nem Amerikában keltették életre, hanem Dél-Afrikában, Gansbaaiban. A Shark Diving Unlimited csapata cápanéző búvártúrákat és hajókirándulásokat tervez, csak bátraknak! A nem mindig biztonságos körutakon valódi profik kalauzolnak, a társaság ugyanis valódi cápaszakértőkből áll, a BBC-nek forgatott dokumentumfilmjük például számtalan díjat nyert.
www.sharkbookings.com

6. Indiana Jones
Ha Jones professzor nyomába erednél, a fél világot be kellene járnod, de mi most Jordániába invitálunk. A csodálatos ókori birodalmak számtalan emléke megtalálható a kis-ázsiai országban, a sivatag homokjából alig előbújva. Indy és társai az ősi Petra város romjai között keresték a Szent Grált. Az egyiptomi jeleneteket pedig Afrikában, de nem a Nílus országában, hanem Tunéziában forgatták, az indiai forgatást pedig Sri Lankán "zavarták le". Az Indiana Jones negyedik epizódját azonban egyáltalán nem ennyire izgalmas és eredeti helyszínen forgatták, hanem egy kaliforniai, burbanki filmstúdióban, minden csak trükk és díszlet volt...
http://hu.wikipedia.org, AFP

7. Drakula

Ha Drakula gróf élete és a róla készült filmek hoznak lázba, nem feltétlenül kell bejárnod a világot, hiszen a vérszomjas Vlad Dracul vajda valódi vára Havasalföldön, Romániában található. Törcsvár ma az idegenforgalomból él hajdani tulajdonosának köszönhetően, aki ugyan nem volt vérszívó, de messze földön rettegtek kegyetlenkedéseitől. Ennek ellenére nyugodtan ellátogathatsz Drakula kastélyába, a vámpírherceg nappal alszik, csak éjszaka keres falatozásra alkalmas zsenge nyakakat...
Forrás: AFP

8. Harry Potter

Harry Potter csodálatos világát ugyan nem tudod teljesen megnézni, de a sorozatot számos londoni helyszínen forgatták, így több helyre is betekintést nyerhetsz. Többek között a híres King's Cross pályaudvaron, a nem létező 9 és 3-ik vágánynál, a Hogwarts Expressz pedig a világ egyik leghíresebb viaduktján, a skóciai Glenfinnanbe vezető völgyhídon is átrobog. De a Leaderhall Marketet is megnézheted, fel fogod ismerni a filmből. A Roxfort varázslóiskolának egyébként a Northumberlandhez közeli Alnwick kastély adott helyet, amit a Kevin Costner-féle Robin Hood feldolgozásból is ismerhetsz.
http://en.wikipedia.org

9. Alkonyat

Washington államban az állandó felhőtakaró alatt egy kisváros rejtőzik, itt laknak az Alkonyat vámpírjai, farkasemberei és persze az egyszerű földi halandók. A ködös, esős hegyek között, a híres Mount St. Helen árnyékában épült fel a díszletváros, Forks. A filmeket ezen kívül még a Vancouver közelében fekvő Washougalban is forgatták. Ha a kisvárosban elindulsz a George folyó mentén, úgy érzed majd magadat, mintha a Twilight Saga egyik szereplője lennél.
Forrás: AFP

10. Rettenthetetlen

A skóciai függetlenségi háború valós alakja volt William Wallace, alias a Rettenthetetlen. A filmet a skót felföld legszebb és legnagyobb városa, Fort William közelében forgatták, itt rendezték be a mozibeli Glen Coe völgyét. A környék zöld rétjeivel, dús erdeivel kirándulásra termett vidék, ha erre túrázol, ne hagyd ki a felföld legmagasabb hegyének, az 1344 méter magas Ben Nevis megmászását sem. És meg egy látnivaló, Fort Williamtől nem messze található a legendás Loch Ness-i tó, ahol, ha szerencsés vagy, még Nessie-t is lencsevégre kaphatod.
Forrás: AFP

A cikk eredeti lelőhelye: filmforgatási helyszínek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése