2011. május 10., kedd

Trendkörkép


Az elmúlt időszakban volt 1-2 hidegebb nap/hét; de úgy néz ki ennek vége és VÉGRE itt a jó idő! Bár naptár szerint egyre inkább a nyár közeledik, azért az időjárás olykor kétségeket ébreszt bennem, hiszen néha még a tavaszhoz képest is hűvös van. Egy biztos, a jó idő beköszöntével egyre hangsúlyosabbá válnak a ruhák és a kiegészítők.
A téli, illetve átmeneti időszakban megmutathattuk micsoda kabátaink, sapkáink, sáljaink... stb, vannak, de most a ruháké a főszerep. Vegyük is át mit tudunk erről az időszakról.

Ahogy mostanában láthatjuk szinte mindenre mondhatjuk, hogy divatos. Kezdve a szűk nadrágtól a trapézig, a neontól a pasztellig,  a mintástól az egyszerűig; tényleg minden.

Amik igazán hangsúlyosak ebben a szezonban és amikkel nem tudunk mellé lőni pedig a következők:
  • neon
  • minták (virágos, madaras!)
  • színek minden mennyiségben -> kifejezetten ajánlom: kék, zöld (szigorúan nem sötét), sárga, rózsaszín
  • kiegészítők: kicsi-nagy, sok-kevés -> nem számít, a lényeg, hogy valami mindig legyen. Amik most igazán hangsúlyosak azok a nagyobb darabok. A karkötők mindenképp kötelező darabok!
  • kalapok: egyre inkább előtérbe kerülnek, praktikusak, mert védenek a naptól, takarnak ha arra van szükség és remek kiegészítői az aktuális szettünknek.
  • napszemüveg: ebben az időben igazán ki tudjuk őket használni és mostanában erősen előtérbe is kerültek a különböző darabok. Erről egy korábbi bejegyzésemben már írtam is. napszemüveg
Szívesen írnám a táskákat is, hiszen minden viseletünknek szerves részét képezik. Mégsem tenném most bele a leghangsúlyosabb dolgok közé; az ok pedig a következő. Már önmagában megérdemelnének az idei táskák egy külön bejegyzést - ez egyértelmű -, azonban most úgy érzem, habár nagyon hangsúlyosak a táskák és akár 1-1 teljes look-ot meghatározhatnak, mégis meg tudunk most lenni nélkülük. (Vagyis megtudnánk ha nem épp abban lenne az "életünk" :) ) Szóval ezt hagyjuk.

A jelenlegi trendben pedig még egy igazán hangsúlyos vonalat fedezhetünk fel, a CIPŐket. Miért is?! Mindig fontos volt, de a divat most igazán engedékeny. Természetesen a hagyományos magassarkúval nem lehet hibázni, de most főként a platform és a flats (balerina, lapos talpú - kinek mi tetszik) hódít. Bár hazánkba nem túl rég jött be a fűzős cipők áradata, máshol már egy ideje hódítanak, de nem kell megijedni, semmiről sem vagyunk lemaradva, még mindig divatos! :) De térjünk is vissza miért is engedékeny a divat... Ami jelenleg igazán hangsúlyos az a minél extrémebb, különösebb, szokásostól eltérő cipő. Nem az óriás sarkakra gondolok, hanem inkább a formákra, színekre, mintákra, apró kis rátétekre, stb.

Hogy teljesen képben legyünk összegyűjtöttem pár képet a trendek illusztrálására. Let's see!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése