2012. május 2., szerda

TESZT: Bourjois - Vitaminnal dúsított arctisztító tonik (Bourjois vitamin enriched toner review)

Már jó ideje a birtokomban van ez a Bourjois tonik. Nagyjából fél éve vettem meg egy másik Bourjois termékkel együtt, ami az Bourjois Express eye makeup remover (sminklemosó) volt.
Úgy gondolom (gondolnám) fél év elég, hogy mindent megtudjunk erről (vagy bármilyen) termékről. De nem.
Egyébként tudtátok, hogy a Bourjois a Chanel kistestvére? Gondolom igen! Én legalábbis igen! Na mind1, haladjunk. :)

Amikor elfogyott a korábbi tonikom (Garnier szőlővizes), ahogy az lenni szokott (legalábbis nálam) ha valami elfogy, akkor minden elfogy. Úgyhogy egyszerre vettem tonikot, sminklemosót, arctisztítót, arckrémet. Az arctisztítón kívül mind eddig általam nem próbált termék volt.
Szóval a sok új termék vezetett addig, hogy talán fél év sem elég a termékek megismerésére.
Nem akarom túlragozni a dolgot, most úgy gondolom az arckrémem nem lett megfelelő a számomra, mert valamitől piros foltok jelentek meg az arcomon. Szóval hol felváltva, hol 1-2 dologról leállva remélem már tudom ki a ludas. :)

De lássuk is magát a terméket.

Mivel egy tonikról van szó, így nem tartottam fontosnak lefotózni, az állaga pont olyan, mint minden toniké. :D
De azért egy hivatalos termékfotót és egy neten talált képet beteszek. (A netest azért, mert tetszik a kompozíció.)

A kép forrása: ITT.
A termék állaga, mint említettem a szokásos tonik állag, pont mint a víz, csak ennek van egy kis narancssárga színe. Illata kellemes, édes gyümölcsös, de nem erős.

Na de a lényeg, hogy mit tud?!
A terméken az áll, hogy vitaminnal dúsított, C vitamint tartalmaz, alkoholmentes, frissít, ragyogóvá teszi a  bőrt, stb.

Nálam az elsődleges szempont az alkohol mentesség volt. Ezt jól teljesíti.
Amit még szeretek benne, hogy valóban megtisztítja a bőrt, az utolsó apró kis "szennyeződéseket" is képes leszedni.
Ami azt illeti tonizál is. (még jó! :D ) Hűvösebb időben is használok tonikot, de főként nyáron "van rá szükség". Amikor a normál hidratáló krémet a bőr már nem képes magában tartani a nagy meleg miatt, Én akkor szoktam inkább tonikra váltani, ha ez is elegendő az arcbőrömnek. Szóval a Bourjois vitaminos arctonik ezt a pontot is jól teljesíti.

De mi az amiben még fejlődnie kellene?!
Ragyogó arcbőrt ígér. Én ezekben az ígéretekben egyébként sem hiszek és nem is látom azt a bizonyos ragyogó arcbőrt. (Bár olvastam olyan kommenteket, hogy van aki látta.)
Továbbá engem még zavar egy kicsit benne, hogy használat után hagy egy kis ragacsos érzést. Olyan, mintha valami tényleg az arcomon lenne.

Maga a mérete a terméknek elég nagy és nem is kell belőle egyszerre sok, szóval jó sokáig elég. Nekem ugye fél éve megvan és még a fele sem fogyott el.

Összességében, ha valaki csak egy tonikot keres, akkor ez is megfelelő. Ha frissítésre vágyik, már nem biztos, hogy ez a legjobb. Azonban ha hidratálást szeretne egy toniktól akkor nyugodtan beruházhat egy Bourjois vitaminnal dúsított arctisztító tonikra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése