2013. október 25., péntek

Halloween - ruhák (jelmezek), kellékek, sminkek, körmök, rendezvények...


Szóval minden, ami Halloween!

Mint azt már milliószor elmondtam imádom a Halloweent!!
Akkor itt most be is fejeztem az ömlengést, mert szerintem nem egyszer fejtettem már ki, ha nem is bőven (elkerülve a túlzásokat), egy kicsit biztos sok helyen említettem már meg. Most pedig összeszedtem 1-2 dolgot, hogy ha bárki, aki hasonlóképpen érez az ünnep iránt, vagy csak hivatalos esetleg egy ilyen témájú eseményre, az inspirációnak használhassa ezt a bejegyzést.



Már korábban írtam halloween hajas témában, így ezt most kihagyom. Egyébként is ez jelmezfüggő.

Viszont próbáltam minél több dolgot összeszedni, hiszen lassan el is érkezünk Halloween éjszakájához.

Kellékek, dekoráció
Ez az egyik kedvenc területe ennek az ünnepnek, legalábbis számomra. Szóval mielőtt teljesen elmerülnék a dekorációban, inkább csak pár linket mellékelek, mert ha belekezdek, nem akarjátok majd elolvasni. :)


Jelmez
Biztos vagyok benne, hogy a legjobb a saját készítésű. De ki ne szeretne csak felkapni egyet, amit kiválasztott és már parádézni is benne?! Én biztosan! Idő és energia spóroló. Lássunk pár klasszikusat.


Ahogy említettem is a saját készítésű mégiscsak az igazi. Szóval ha egyediek szeretnénk lenni nézzünk körbe a szekrényünkben. Egy megunt ruha, egy lepedő, vagy pár jól összeválogatott ruhadarab és kiegészítő is lehet kiváló jelmez.
Személyes kedvenceim inkább az extrémebb jelmezek és ez nem Lady Gagát jelent, hanem "vért" és sikoltozást.

Smink
Ha már kitaláltuk mik is szeretnénk lenni itt az ideje egy kis arcfestésnek. Próbáltam egyszerűbbeket összeszedni. Mert szuper a színes smink, de ahhoz sok gyakorlat kell.


Mint látható is, igyekeztem a mutatós, de zömében fekete-fehér sminkeknél maradni. Ezek viszonylag egyszerűen elkészíthetők. (Persze nem a csontvázas.)
A legegyszerűbb hozzávalók egy fekete szemceruza (vagy tus) és pl hintőpor. Általában mindenkinél megtalálható és sok dolgot ki lehet belőlük hozni.

Körmök
Megvan a ruha, megvan a smink. Jöjjenek a körmök. Itt is illeszkedhet a jelmezünkhöz, illetve a koncepciónkhoz, de el is térhetünk. 1-1 bohókás festéssel egy átlagos jelmezt is feldobhatunk.



Programok
Végül elérkeztünk a másik nagy kedvencemhez a dekoráció után, a programokhoz. Számos program közül válogathatunk (Nemrég fel is hívtam egyre a figyelmeteket.). Párat kiemeltem. Remélem mindenki megtalálja a kedvére valót.



Készültök valamivel Halloween alkalmából?



2 megjegyzés:

  1. Köszi a posztot! Innen merítettem ihletet. A sminkek közül jobbról a középsőt (azt a fehér és ablakban színes sminket csináltam), körmökből pedig a vámpírfogasat. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen! Örülök, hogy segített. :)

      Törlés