2011. július 19., kedd

Trendkörkép - Ősz

Lássuk csak mi a helyzet mostanság a divatban!

Igaz még csak nyár van, de mint mindig már jó ideje csak az őszi és téli divatot lehet látni mindenhol, már ami divatházakat illeti. Azt azért hozzá kell tennem, hogy a Resort Collection részek valóban most jönnek/jöttek ki.
Mivel azért nagyjából már tisztában vagyunk a jelenlegi divattal, így fókuszáljunk az előrejelzésekre.

Több irány is látható/megnevezhető.
  • Az első, amit sokáig hangoztattak az nem más mint a kígyóminta! Ohh, igen, megint kígyónak öltözünk, ugye nincs új a nap alatt?! Szerencsére nem annyira elvetemülten talán mint anno, de a kiegészítőkön jelentősen megjelenik ez a minta.
  • Ami mostanában kezd egyre inkább előtérbe kerülni az a, hogy is mondjam, egyfajta military, de nem a szó szoros értelemben vett. Inkább kicsit a fekete-fehér detektíves filmekre emlékeztető. Nem is jó a military, legyen inkább klasszikus. A lényeg benne: fényes ballonkabát, bőrszerű, (lehet nem fényes is), lovagló kabát; ceruza szoknya, fehér négyszögletű táska, fényes cipő (magassarkú). Természetesen minden modern köntösben, de azért az alapok maradtak.
  • Pár helyen már megjelent a toll is, mint "új vonal". Nem tudom mennyire nevezhető újnak, mivel jelenleg is pl sok tollas kiegészítő kapható itthon. Meglátjuk.
  • A szőrme, igen, a fur! Galléron főként, legalábbis eddig ez a jellemző, de ismét divat. Bár a tél beköszöntével ezen annyira nem szoktunk meglepődni.
  • Nőies vonalak! Kifinomult elegancia jellemzi sok divatház őszi kollekcióját, melyben elhagyták a fodros, kesze-kusza vonalvezetést.
  • Polka minta! Rég óta hallani, hogy jön, kicsit már olyan, mint valami vészjósló hír, de elvileg ősszel tényleg megérkezik. Kíváncsian fogom várni hogy fog ez majd mutatni az utcán, meglátjuk!


Nagy vonalakban ez jutott eszembe. De mint tudjuk bármit jósolhatunk, majd ősszel/télen elválik mi is lesz belőle!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése